Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Το ΑΠΘ πρεσβευτής της ελληνικής γλώσσας στη Ρωσία
[Το Βήμα]: Το ΑΠΘ πρεσβευτής της ελληνικής γλώσσας στη Ρωσία

[Το Βήμα]: Το ΑΠΘ πρεσβευτής της ελληνικής γλώσσας στη Ρωσία

Η απόφαση για τη διδασκαλία των ελληνικών ως ξένης γλώσσαςεπιλογής στα σχολεία της Ρωσίας από την 1η Ιανουαρίου 2017αποτελεί συνέχεια της επιστημονικής «παρουσίας» και δράσηςτου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Την ελληνική γλώσσα τη διαφημίζει περισσότερο από τις κατά καιρούς ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), έτσι όπως καταγράφεται από τις δράσεις του. Η απόφαση για τη διδασκαλία των ελληνικών ως ξένης γλώσσας επιλογής στα σχολεία της Ρωσίας που θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου 2017 αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της επιστημονικής «παρουσίας» του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Ελλάδας.
«Το επίτευγμα αυτό αποτελεί αποτέλεσμα των επί σειρά ετών προσπαθειών του ΑΠΘ για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας στις παρευξείνιες χώρες» δηλώνει χαρακτηριστικά για το θέμα ο πρύτανης του ιδρύματος καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας μιλώντας στο «Βήμα».
Είχε προηγηθεί πρόταση για τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως γλώσσας επιλογής από την έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κουμπάν στο Κράσνονταρ, στη Νότια Ρωσία, αλλά τελικά αποφασίστηκε η εκπαίδευση στα ελληνικά ως δεύτερη/ξένη γλώσσα να παρέχεται σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στην Ε’ και Στ’ Δημοτικού και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!