Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Το Βήμα]: Αποσύρθηκε από το κατεπείγον ν/σ για τις επιχειρήσεις το άρθρο 19 που καταγγέλθηκε ως «φωτογραφικό»
[Το Βήμα]: Αποσύρθηκε από το κατεπείγον ν/σ για τις επιχειρήσεις το άρθρο 19 που καταγγέλθηκε ως «φωτογραφικό»

[Το Βήμα]: Αποσύρθηκε από το κατεπείγον ν/σ για τις επιχειρήσεις το άρθρο 19 που καταγγέλθηκε ως «φωτογραφικό»

Αφορούσε την εξαίρεση από τις κυρώσειςγια ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία κάποιων επιχειρήσεων– Ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι και Ε.Κ. – Επιφυλάχθηκε το ΠαΣοΚ
Στην απόσυρση συγκεκριμένης διάταξης η οποία καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως «φωτογραφική» οδηγήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου κατά την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του. Πρόκειται για το κατεπείγον νομοσχέδιο με το «πακέτο» για τα προαπαιτούμενα μέτρα εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης που αφορούν την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων και την άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό. Είναι το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο εισηγείται ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει, λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, ότι αποσύρει το επίμαχο άρθρο 19, σύμφωνα με το οποίο επανακαθορίζονται οι κυρώσεις που επιβάλλονται σύμφωνα με το νόμο περί κινήτρων ιδιωτικών επενδύσεων σε περίπτωση διαπίστωσης υποβολής ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων ή αποσιώπησής τους, η γνώση των οποίων θα οδηγούσε στον αποκλεισμό της υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου στον αναπτυξιακό νόμο ή στην με διαφορετικούς όρους υπαγωγής του σε αυτόν.

Επί της ουσίας, ενώ το νομοσχέδιο αυστηροποιεί τις κυρώσεις για επιχειρηματίες οι οποίοι υπέβαλαν ψευδή ή παραπλανητικά δικαιολογητικά για την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου τους στον αναπτυξιακό νόμο προβλέποντας την επιστροφή του συνόλου της ενίσχυσης που έλαβαν, εξαιρούνται από τις προβλεπόμενες κυρώσεις οι επιχειρήσεις οι οποίες κατά την περίοδο υλοποίησης της επένδυσης καλύπτουν νόμιμα την ίδια συμμετοχή και μπορούν να τεκμηριώσουν τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της επένδυσης, ορίζοντας ευνοϊκότερη μεταχείριση και συγκεκριμένα επιβάλλοντας είτε μερική παρακράτηση είτε μερική επιστροφή της ενίσχυσης το ύψος της οποίας δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από το 10% της εγκριθείσας ενίσχυσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!