Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Το Βήμα]: Από οκτώ μηνών, ανώτερες εγκεφαλικές λειτουργίες στα μωρά!
[Το Βήμα]: Από οκτώ μηνών, ανώτερες εγκεφαλικές λειτουργίες στα μωρά!

[Το Βήμα]: Από οκτώ μηνών, ανώτερες εγκεφαλικές λειτουργίες στα μωρά!

Τα βρέφη χρησιμοποιούν τον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλουμε παρόμοιο τρόπο με τους ενηλίκους κατά τη διαδικασία της μάθησης
Οι επιστήμονες πίστευαν επί μακρόν ότι η περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται σε ορισμένες από τις ανώτερες γνωστικές και λογικές διεργασίες – ο προμετωπιαίος φλοιός – είναι ιδιαίτερα υποαναπτυγμένη στα μικρά παιδιά και ειδικά στα βρέφη. Μια νέα μελέτη όμως που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Neuroscience» δείχνει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οταν ένα μωρό καλείται να μάθει απλούς κανόνες ιεραρχίας, φαίνεται να χρησιμοποιεί τα ίδια κυκλώματα του εγκεφάλου που χρησιμοποιεί ένας ενήλικος όταν καλείται να φέρει εις πέρας ένα παρόμοιο καθήκον.
Τα νέα ευρήματα μαρτυρούν πως ακόμη και στην ηλικία των οκτώ μηνών ο προμετωπιαίος φλοιός ενός βρέφους φαίνεται να είναι προσαρμοσμένος στο είδος των καθηκόντων που πρέπει να φέρει εις πέρας ένα μωρό αυτής της ηλικίας, σύμφωνα με την κύρια συγγραφέα της μελέτης, Ντίμα Αμσο, αναπληρώτρια καθηγήτρια Γνωστικών, Γλωσσικών και Ψυχολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στο Ρόουντ Αϊλαντ των ΗΠΑ. «Το εκπληκτικό δεν είναι ότι ο προμετωπιαίος φλοιός λειτουργεί σε τόσο μικρές ηλικίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!