Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Με απεργία διαρκείας για το φορολογικό απειλούν στελέχη της ΠΝΟ
[Το Βήμα]: Με απεργία διαρκείας για το φορολογικό απειλούν στελέχη της ΠΝΟ

[Το Βήμα]: Με απεργία διαρκείας για το φορολογικό απειλούν στελέχη της ΠΝΟ

Σε τυχόν δυσμενή αλλαγή για τους ναυτικούς – Συζητείται πάλι την Τρίτη
Aιτία «πολέμου» χαρακτηρίζουν το ζήτημα της φορολόγησης των ναυτικών τα στελέχη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) που δεν αποκλείουν ακόμη και απεργία διαρκείας.
Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει στις 8 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ σημειώνει ότι «ύστερα και από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς, τέθηκε και θέμα για το φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών, επισημαίνουμε ιδιαίτερα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του προς το δυσμενέστερο θα συναντήσει την οξύτατη αντίδραση του κλάδου.
Η ΠΝΟ τονίζει και πάλι ότι η ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος επιβάλλει την αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των ελλήνων ναυτεργατών και όχι την αύξησή της. Οι έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία, έχουν υποστεί εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούν και νέα. Και αυτό καλά θα κάνουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι οι αρμόδιοι φορείς».
Το ζήτημα αναμένεται να εξεταστεί την Τρίτη σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της διοίκησης της ΠΝΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του περιορισμού ή και της περικοπής φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα σε φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ειδικού τρόπου φορολόγησης στο ναυτικό επάγγελμα, έχει τεθεί από το κουαρτέτο των δανειστών για το 2018 προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!