Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Αντιδράσεις λιμενικών προκαλούν αλλαγές του Π. Κουρουμπλή σε νομοσχέδιο
[Το Βήμα]: Αντιδράσεις λιμενικών προκαλούν αλλαγές του Π. Κουρουμπλή σε νομοσχέδιο

[Το Βήμα]: Αντιδράσεις λιμενικών προκαλούν αλλαγές του Π. Κουρουμπλή σε νομοσχέδιο

Ανακοινώσεις από συνδικαλιστές αξιωματικούς του ΛΣ
Την ίδια στιγμή που σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας γίνεται λόγος για συνάντηση στις Βρυξέλλες «σε πολύ θερμό κλίμα» μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων κ. Τζιάνι Πιτέλα, στον Πειραιά το κλίμα ανάμεσα στον υπουργό και στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος χαρακτηρίζεται πολύ ψυχρό.
Αφορμή το σχέδιο νόμου «Επιθεωρητές / ελεγκτές πλοίων, λιμένων, Αναγνωρισμένων Οργανισμών και άλλες διατάξεις» το οποίο, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών, άλλαξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρά τις παρατηρήσεις που είχαν κατατεθεί στη φάση της διαβούλευσης.
Διαβούλευση επί Δρίτσα
Ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει εξελιχθεί σε «γεφύρι της Άρτας» καθώς είχε τεθεί δυο φορές το 2016 για διαβούλευση επί υπουργίας κ. Θοδωρή Δρίτσα ωστόσο παρέμενε στο συρτάρι του γραφείου του παρά τις συνεχείς οχλήσεις των συνδικαλιστών του Λιμενικού. «Κληροδοτήθηκε» στον νέο υπουργό ο οποίος μετά τις αλλαγές που έκανε το προώθησε προς επεξεργασία σε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.
Στελέχη της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) λένε πως αυτό που είδαν δεν έχει καμία σχέση με το νομοσχέδιο του κ. Δρίτσα επισημαίνοντας ότι οι λιμενικοί «δεν περίμεναν δύο χρόνια για να δουν ένα σχέδιο νόμου κατώτερο των περιστάσεων και των αναγκών τους, που επιστρέφει το Σώμα δεκαετίες πίσω».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΑΛΣ αναφέρεται ότι «για άλλη μια φορά στο ΛΣ πρωτοπορούμε και δίδουμε την αρμοδιότητα των μεταθέσεων του προσωπικού του ΛΣ στον υπουργό, να μεταθέτει όπως εκείνος κρίνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!