Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Το Βήμα]: Αντιδράσεις από τις επιστημονικές αναφορές Ζουράρι σε όσους μιλούν για «δικτάτορα Φιντέλ»
[Το Βήμα]: Αντιδράσεις από τις επιστημονικές αναφορές Ζουράρι σε όσους μιλούν για «δικτάτορα Φιντέλ»

[Το Βήμα]: Αντιδράσεις από τις επιστημονικές αναφορές Ζουράρι σε όσους μιλούν για «δικτάτορα Φιντέλ»

Πυρά από Αντ. Λιάκο
Αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί που απέδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Κ.Ζουράρις σε όσους αποκαλούν δικτάτορα τον Φιντέλ Κάστρο. Μάλιστα έσπευσε να αναλύσει και επιστημονικά τη λέξη που χρησιμοποίησε, επικαλούμενος τον Θουκυδίδη.
Ο χαρακτηρισμός («μαλάκες»), όπως είπε στον Real Fm, αναφέρεται από τον Θουκυδίδη και έχει την έννοια του «μαλθακού».
Ο πανεπιστημιακός Αντώνης Λιάκος, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της επιτροπής εθνικού διαλόγου για την Παιδεία επί Φίλη, επιτέθηκε με δριμύτητα στον υφυπουργό Παιδείας, αναρτώντας στο Facebook κείμενο στο οποίο τονίζει ότι «η αρλουμπολογία δεν αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα».
O ίδιος είχε ανεβάσει κείμενο στο Facebook όταν έγινε γνωστό ότι ο κ. Ζουράρις ανέλαβε υφυπουργός.
Το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη να καλεί μέσω Twitter βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να καταθέσεις πρόταση μομφής κατά του Ζουράρι.
Κρατάει χρόνια η αντιπαράθεση
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η αντιπαράθεση Λιάκου-Ζουράρι κρατάει χρόνια και αναζωπυρώθηκε την εποχή που ο πρώτος ανέλαβε τον εθνικό διάλογο για την παιδεία.
Τότε ο σημερινός υφυπουργός Παιδείας είχε ξεσπαθώσει εναντίον του, κατατάσσοντάς τον στους «βοσκηματώδεις της ασυνεχείας», δηλαδή στους επιστήμονες που υποστηρίζουν τη «βροντερή ηλιθιότητα, το σκωρ, τη βρωμώδη επιστημονολογικά άποψη της ασυνέχειας των Ελλήνων».
Ένας λόγος για το τότε ξέσπασμα Ζουράρι εστιάζεται χρονικά σχεδόν μια δεκαετία πίσω, όταν ο Λιάκος είχε υποστηρίξει επιστημονικά το πολυσυζητημένο σχολικό βιβλίο της Μαρίας Ρεπούση, που αναφερόταν στον «συνωστισμό» στην προκυμαία της Σμύρνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!