Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Το Βήμα]: Η άνοδος της θερμοκρασίας συντελεί σε αύξηση των διαβητικών
[Το Βήμα]: Η άνοδος της θερμοκρασίας συντελεί σε αύξηση των διαβητικών

[Το Βήμα]: Η άνοδος της θερμοκρασίας συντελεί σε αύξηση των διαβητικών

Η έλλειψη ευαισθησίας του σώματος στη γλυκόζη αυξάνεται κατά 0,17% για κάθε έναν βαθμό αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος εκτιμά νέα ολλανδική μελέτη
Η αύξηση της θερμοκρασίας στη Γη, λόγω της κλιματικής αλλαγής, θα συντελέσει και σε αύξηση των πασχόντων από διαβήτη τύπου 2 υποστηρίζουν ολλανδοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο BMJ Open Diabetes Research and Care .
Επιστήμονες του Τμήματος Επιδημιολογίας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Λάϊντεν, με επικεφαλής τον καθηγητή Πάτρικ Ρένσεν, εκτιμούν ότι μία μέση αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος κατά έναν βαθμό Κελσίου μπορεί να ευθύνεται για 100.000 περισσότερα περιστατικά διαβήτη τύπου 2 στις ΗΠΑ.
Η νέα μελέτη
Οι ειδικοί συσχέτισαν διεθνή στοιχεία για τις θερμοκρασίες με στοιχεία για τον διαβήτη και παρατήρησαν ότι μια μέση αύξηση κατά έναν βαθμό Κελσίου αυξάνει τα περισταστικά διαβήτη κατά 0,314 ανά 1.000 κατοίκους. Η έλλειψη ευαισθησίας του σώματος στη γλυκόζη αυξάνεται κατά 0,17% για κάθε έναν βαθμό αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.
Το 2015 περίπου 415 εκατομμύρια ενήλικες έπασχαν από διαβήτη τύπου 2, παγκοσμίως, και αναμένεται να αυξηθούν κατά 55% έως το 2040, φιάνοντας τα 642 εκατομμύρια. Το γιατί συμβαίνει αυτό, αποτελεί θέμα συζήτησης μεταξύ των επιστημόνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!