Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Το Βήμα]: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η εποχή του» στο Βήμα της Κυριακής
[Το Βήμα]: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η εποχή του» στο Βήμα της Κυριακής

[Το Βήμα]: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η εποχή του» στο Βήμα της Κυριακής

Μία συλλεκτική, ιστορική, δίτομη έκδοση – Την Κυριακή 25 Ιουνίου ο πρώτος τόμος
Η εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής» επανεκδίδει ένα αξεπέραστο έργο, εξαντλημένο από χρόνια, το οποίο εξετάζει τη διαμόρφωση ενός ηγέτη, του Ανδρέα Παπανδρέου, η πολιτική προσωπικότητα του οποίου σφράγισε τον ελληνικό 20ό αιώνα.
Η παρούσα έκδοση, στον πρώτο της τόμο, που κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Ιουνίου, παρακολουθεί τη διαδρομή της ζωής του από τη γέννησή του το 1919 και από τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια μέχρι την πρώτη του νεότητα στην καθοριστική για τη διαμόρφωσή του δεκαετία του 1930.
Έπειτα, τον ακολουθεί, 21 ετών φοιτητή, να φτάνει το 1940 στην Αμερική, για να αποδράσει από την πολιτική καταπίεση που επικρατούσε στην Ελλάδα επί καθεστώτος Μεταξά, από το οποίο είχε υποστεί σκληρά βασανιστήρια. Είκοσι χρόνια αργότερα, αρχές του 1961, ο οικονομολόγος πλέον Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από την Καλιφόρνια στην Ελλάδα, μαζί με τη σύζυγό του Μαργαρίτα, τα τέσσερα παιδιά τους και τη μητέρα του, Σοφία, και αναλαμβάνει την ίδρυση του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Σύντομα, θα κάνει το άλμα στην πολιτική, αρχικά ως σύμβουλος του πατέρα του, Γεωργίου Παπανδρέου, στις εκλογές του 1963 και, έπειτα, ως υποψήφιος βουλευτής το 1964.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!