Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Ανάπτυξη: Στην κορυφή η Ιρλανδία, στην ουρά η Ελλάδα
[Το Βήμα]: Ανάπτυξη: Στην κορυφή η Ιρλανδία, στην ουρά η Ελλάδα

[Το Βήμα]: Ανάπτυξη: Στην κορυφή η Ιρλανδία, στην ουρά η Ελλάδα

Προβλέψεις του Bloomberg για το 2017 στην Ευρωζώνη
Η Ιρλανδία θα αναδειχθεί εφέτος πρωταθλήτρια σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ, κι αυτό μάλιστα παρά τις αβεβαιότητες που δημιουργούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και οι οποίες επηρεάζουν την «Κέλτικη τίγρη». Ουραγός, αλλά τουλάχιστον με θετικό πρόσημο για το ΑΕΠ της, θα είναι και εφέτος η Ελλάδα.
Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει ο Χαρούμι Ισικούρα του Bloomberg έπειτα από ανάλυση των τελευταίων ερευνών του αμερικανικού πρακτορείου για την αναπτυξιακή πορεία των 18 από τις 19 οικονομίες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης – δεν υπάρχουν στοιχεία και εκτιμήσεις για τη Μάλτα.
«Η Ιρλανδία είναι η πλέον εκτεθειμένη χώρα της Ευρωζώνης στο Brexit και ως εκ τούτου η ιρλανδική οικονομία θα επηρεαστεί λίγο έως περισσότερο από την έκβαση των διαπραγματεύσεων, αναλόγως του πώς θα εξελιχθούν. Παρά ταύτα, η πτώση της ανεργίας και η ισχυροποίηση του κατασκευαστικού τομέα θα συνεχιστούν και η Ιρλανδία θα είναι μια εκ των πρωταγωνιστριών σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη τα επόμενα δύο ή και περισσότερα χρόνια», δήλωσε στο Bloomberg ο Αλαν Μακ Κουάιντ, επικεφαλής οικονομολόγος της Merrion Capital στο Δουβλίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!