Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Αυξήθηκαν οι απορρίψεις δανείων από τις τράπεζες στο γ΄ τρίμηνο 2016
[Το Βήμα]: Αυξήθηκαν οι απορρίψεις δανείων από τις τράπεζες στο γ΄ τρίμηνο 2016

[Το Βήμα]: Αυξήθηκαν οι απορρίψεις δανείων από τις τράπεζες στο γ΄ τρίμηνο 2016

Σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος

Αύξηση των απορρίψεων αιτήσεων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια σε τριμηνιαία βάση, καταγράφηκε στο γ΄ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα αποτελέσματά της έδειξαν επίσης ότι κριτήρια χορήγησης δανείων και ζήτηση από επιχειρήσεις και νοικοκυριά παρέμειναν το ίδιο διάστημα αμετάβλητα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το γ΄ τρίμηνο του 2016, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) όσο και η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2016.

Πρόκειται με εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2016.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το γ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς νοικοκυριά

Το γ΄ τρίμηνο του 2016, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, καθώς και η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!