Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Αύξηση παραγγελιών για πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά μικρές ποσότητες
[Το Βήμα]: Αύξηση παραγγελιών για πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά μικρές ποσότητες

[Το Βήμα]: Αύξηση παραγγελιών για πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά μικρές ποσότητες

Πληρώνουν με κάρτα
Παρά την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας πολλοί καυστήρες πετρελαίου παραμένουν άδειοι και ερμητικά κλειστοί, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Οι υψηλές τιμές, η καθυστέρηση στην παροχή του επιδόματος θέρμανσης σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία προμηνύουν άλλον ένα χειμώνα με …παλτό μέσα στο σπίτι.
Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα, με τις χιονοπτώσεις να έχουν ξεκινήσει σε αρκετές περιοχές της χώρας, καταγράφεται αύξηση των παραγγελιών, σε ποσότητες, όμως, ιδιαιτέρως μικρές, που απαιτούν πολύ αυστηρά κριτήρια και σκληρές διαπραγματεύσεις για το ποιες και πόσες ώρες θα ανάψει το καλοριφέρ. Οι περισσότερες δε πληρωμές γίνονται πλέον με πιστωτική κάρτα.
Όπως επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ο Θεμιστοκλής Κιουρτζής, αντιπρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης και Περιοχής «Ο Άγιος Χριστόφορος», τα τελευταία 24ωρα σημειώνεται σημαντική αύξηση στον αριθμό των παραγγελιών για πετρέλαιο θέρμανσης, παρότι ο όγκος τους είναι μικρότερος συγκριτικά με πέρυσι.
Συγκεκριμένα ο κ. Κιουρτζής αφενός μίλησε για μια «σοβαρή αύξηση στις παραγγελίες», αφετέρου σημείωσε πως οι παραγγελίες είναι για «πάρα πολύ μικρές ποσότητες», καθώς «κινούνται στα 200 και 250 λίτρα».
Συγκεκριμένα κ. Κιουρτζής εκτιμά πως ποσοστιαία υπάρχει μείωση στην ποσότητα των παραγγελιών «της τάξης του 30%» σε σύγκριση με την ίδια περυσινή περίοδο όταν μια μέση παραγγελία ήταν της τάξης των «550 με 600 λίτρων» κατά μέσο όρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!