Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Το Βήμα]: Με 20 ευρώ διαγράψτε το παλαιό εγκαταλελειμμένο ή κατεστραμμένο όχημα
[Το Βήμα]: Με 20 ευρώ διαγράψτε το παλαιό εγκαταλελειμμένο ή κατεστραμμένο όχημα

[Το Βήμα]: Με 20 ευρώ διαγράψτε το παλαιό εγκαταλελειμμένο ή κατεστραμμένο όχημα

Τι αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών
«Πληρώστε 20 ευρώ και διαγράψτε το παλαιό εγκαταλελειμμένο ή κατεστραμμένο όχημα». Αυτό είναι το ουσιαστικό μήνυμα που στέλνει το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο που εφαρμόζει πρόσφατα ψηφισμένη διάταξη. Την ίδια στιγμή θα ελεγχθούν όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας από το 1997 έως σήμερα σε μία προσπάθεια και έσοδα να εισπραχθούν και να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο γύρω από τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν πληρώσει τα «σηματάκια» της εφορίας.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει σταλεί σε όλες τις εφορίες της χώρας, δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων με άδεια πριν την 4.3.2004, τα οποία δεν βρίσκονται στην κατοχή τους διότι δόθηκαν για καταστροφή, διάλυση ή αχρήστευση έως την ίδια ημερομηνία (4.3.2004), να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση – αίτηση διαγραφής από το Μητρώο Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς την προσκόμιση Πιστοποιητικού Καταστροφής του οχήματος.
Από 5.3.2004 και μετά είναι υποχρεωτική, στο πλαίσιο υποβολής αιτήματος διαγραφής οχήματος, η προσκόμιση Πιστοποιητικού Καταστροφής από εγκεκριμένο φορέα εναλλακτικής διαχείρισης.
Στον αιτούντα χορηγείται, εφόσον γίνει δεκτή η υπεύθυνη δήλωση/αίτηση διαγραφής και ολοκληρωθεί η διαδικασία διαγραφής, βεβαίωση με ημερομηνία 4.3.2004, εκτός εάν από επίσημο δημόσιο έγγραφο που συνυποβάλλεται με την υπεύθυνη δήλωση/αίτηση διαγραφής, αποδεικνύεται ότι η καταστροφή, διάλυση ή αχρήστευση πραγματοποιήθηκε πριν την ημερομηνία αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!