Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Tlife]: «Θυμώνω. Δικαίωμά μου!» Διαχειρίζεσαι όμως σωστά το θυμό σου ή χάνεις το δίκιο σου;
[Tlife]: «Θυμώνω. Δικαίωμά μου!» Διαχειρίζεσαι όμως σωστά το θυμό σου ή χάνεις το δίκιο σου;

[Tlife]: «Θυμώνω. Δικαίωμά μου!» Διαχειρίζεσαι όμως σωστά το θυμό σου ή χάνεις το δίκιο σου;

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη αφορμές που πυροδοτούν τα νεύρα μας. Με τον σύντροφο, τους φίλους, τη δουλειά… Καταστάσεις που μας κάνουν έξαλλες και αντιδρούμε. Μήπως όμως όταν χάνεις την ψυχραιμία σου χάνεις και το δίκιο σου; Η ψυχολόγος Ελένη Στρόμπουλα είναι εδώ να μας μάθει να διαχειριζόμαστε το θυμό μας. Μας δίνει τα βήματα… ώστε να βγούμε κερδισμένες!
Ο Θυμός! Tόσο παρεξηγημένο και όμως τόσο υγιές συναίσθημα. Αναρωτηθήκατε ποτέ πως θα ήταν η ζωή σας χωρίς να θυμώνετε; Σίγουρα μια απέραντη ευθεία σχεδόν βαρετή.
Ο Θυμός θα λέγαμε ότι λειτουργεί σαν ένα «εσωτερικό καμπανάκι» ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένα εσωτερικό σήμα κινδύνου που μας ενημερώνει ότι «αυτό που ζεις αυτή τη στιγμή δεν είναι φυσιολογικό …αντέδρασε!».
Και έτσι είναι ακριβώς. Aυτό που ζείτε εκείνη τη στιγμή είναι άδικο, αντίθετο, παράλογο, διαμέτρου αντίθετο με όσα ξέρετε και πιστεύετε …όπου αντικειμενικά είναι και δικαίωμά σας!!! Έχετε δικαίωμα στο να διεκδικείτε. Το θέμα είναι το ΠΩΣ διεκδικείτε.
Μήπως στην προσπάθειά σας να αντιδράσετε χάνετε το δίκιο σας; Μήπως ο Θυμός από δικαίωμά σας γίνεται η «αχίλλειος πτέρνα σας» επειδή απλά δεν τον εκφράζετε σωστά;
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΤΟ ΘΥΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ!
Η Διαχείριση του Θυμού είναι μια τεχνική που μόνο οφέλη μπορεί να έχει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TLIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!