Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Tlife]: Το νέο αστικό ξενοδοχείο στο Μουσείο Μπενάκη
[Tlife]: Το νέο αστικό ξενοδοχείο στο Μουσείο Μπενάκη

[Tlife]: Το νέο αστικό ξενοδοχείο στο Μουσείο Μπενάκη

Πώς θα ήταν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου εμπνευσμένο από τα Ηλύσια Πεδία; Ένα δωμάτιο – διάδρομος προσαρμοσμένο στις διαθέσεις του ταξιδιώτη; Ένας χώρος ύπνου μέσα σε ένα αιωρούμενο κουτί ονείρων;
Μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει η πρωτότυπη έκθεση Room18, με θέμα το δωμάτιο ενός αστικού Ελληνικού ξενοδοχείου, παρουσιάζοντας τρία πρωτοποριακά δωμάτια σε πραγματικές διαστάσεις, καθώς και ακόμα 262 νέες προτάσεις, 582 δημιουργών, από 17 χώρες. Η έκθεση έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού, με τους επισκέπτες να “μένουν” μέσα στις τρεις βραβευμένες προτάσεις.
 
Η έκθεση πραγματοποιείται σε χώρο 500 μ2, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) και τη διοργάνωση της έκθεσης συνυπογράφουν η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ και το Μουσείο Μπενάκη.
 
Στην έκθεση παρουσιάζονται σε πραγματικές διαστάσεις (κλίμακα 1:1), τα τρία βραβευμένα δωμάτια, του ομώνυμου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού, όπως τα φαντάστηκαν και τα σχεδίασαν οι Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος (1ο Βραβείο – Ελλάδα), João Prates Ruivo (2ο Βραβείο – Πορτογαλία) και Sara Navazo Saez De Arregui & Edorta Larizgoitia Andueza (3ο Βραβείο – Ισπανία).
1ο Βραβείο – Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος – Ελλάδα | “Elyseum & the politics of the golf course”: Ένα καταπράσινο δωμάτιο – πάρκο, εμπνευσμένο από τα Ηλύσια Πεδία και την δομή του γηπέδου του Γκολφ, εκφράζεται ως ένα απέραντο τοπίο, σημείο ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Παπαλαμπρόπουλο, αρχιτέκτονα του πολυβραβευμένου ξενοδοχείου Λειβαθώ στην Κεφαλλονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TLIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!