Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Tlife]: Jagadish Chandra Bose: Το doodle της Google αφιερωμένο στον άνθρωπο που ανακάλυψε πως τα φυτά αισθάνονται!
[Tlife]: Jagadish Chandra Bose: Το doodle της Google αφιερωμένο στον άνθρωπο που ανακάλυψε πως τα φυτά αισθάνονται!

[Tlife]: Jagadish Chandra Bose: Το doodle της Google αφιερωμένο στον άνθρωπο που ανακάλυψε πως τα φυτά αισθάνονται!

Ο Jagadish Chandra Bose είναι από τους πιο γνωστούς βιοφυσικούς της ιστορίας. Η Google σήμερα του αφιερώνει το Doodle, καθώς συμπληρώνονται 158 χρόνια από τη γέννησή του.
O Jagadish Chandra Bose (Τζαγκντίς Τσάντρα Μπός) γεννήθηκε σε περιοχή του σημερινού Μπαγκλαντές το 1858 και έγινε γνωστός για το έργο του στη βιοφυσική, αλλά ήταν ένας πολυμαθής που διακρίθηκε στη φυσική, την αρχαιολογία, την επιστημονική φαντασία και για τις καινοτομίες του στα ραδιοκύματα και στα μικροκύματα καθώς επινόησε μια πρώιμη έκδοση των ασύρματων τηλεπικοινωνιών. Θεωρείται επίσης από πολλούς ως εφευρέτης της ασύρματης τηλεγραφίας, ένα χρόνο προτού ο Μαρκόνι επιχειρήσει να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την εφεύρεσή του.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι προς τιμήν των επιτευγμάτων του Jagadish Chandra Bose, έχει δοθεί ακόμη και σε ένα κρατήρα στην Σελήνη το όνομά του!
Το Doodle της Google σήμερα, δείχνει τον σερ Jagadish Chandra Bose με μία από τις σημαντικές εφευρέσεις του, ένα είδος «υπερμικροσκοπίου» (crescograph), το οποίο μετρά την κίνηση και την ανάπτυξη των φυτών μεγεθύνοντας τις κατά 10.000 φορές, και το οποίο χρησιμοποιούσε για να αποδείξει την επίδραση του περιβάλλοντος στην ανάπτυξη της βλάστησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TLIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!