Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Tlife]: Γιάννης Χαρούλης: Η ιδιαίτερη παρουσίαση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς [pics]
[Tlife]: Γιάννης Χαρούλης: Η ιδιαίτερη παρουσίαση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς [pics]

[Tlife]: Γιάννης Χαρούλης: Η ιδιαίτερη παρουσίαση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς [pics]

Στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασε τη νέα του δισκογραφική δουλειά ο Γιάννης Χαρούλης. Πρόκειται για ένα δίσκο με μελοποιημένα ποιήματα του Κωστή Παλαμά από τον Λουκά Θάνο και έχει τον τίτλο “Ο δωδεκάλογος του γύφτου”.

Αφορμή για αυτή τη παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, υπήρξε η ανάγκη του Γιάννη Χαρούλη να ερμηνεύσει ζωντανά αυτό το σημαντικό έργο. Και μόνο έτσι θα μπορούσε να αποδοθεί σωστά το περιεχόμενο αυτού του cd.
Η επιλογή του χώρου για αυτή την εκδήλωση, δεν ήταν τυχαία αλλά έγινε με σκοπό να τιμηθεί ο Κωστής Παλαμάς, ο οποίος ήταν Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών επί 31 χρόνια (1897-1928).

Είναι από τις σπάνιες φορές που ο Γιάννης Χαρούλης, παρουσιάζει ζωντανά μια δισκογραφική του έκδοση. Και ήταν μια συγκινητική εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν φοιτητές της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, συνεργάτες και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., αλλά και φίλοι και θαυμαστές της δουλειάς του Γιάννη Χαρούλη, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα AULA της Φιλοσοφικής Σχολής και απόλαυσαν αυτό που διαδραματίστηκε εκεί.


Την εκδήλωση χαιρέτησε η κυρία Ελένη Καραμαλέγκου, Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής η οποία επεσήμανε ότι η Σχολή με πολλή χαρά παραχώρησε την αίθουσα καθώς «ο Δωδεκάλογος του γύφτου» έχει γραφτεί από τον μεγάλο ποιητή Κωστή Παλαμά, το έργο του οποίου διδάσκεται σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στη Σχολή και η εκδήλωση αποτελεί ένα είδος φόρου τιμής στη μνήμη του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TLIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!