Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Time For Fun]: Η ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια μέσα από μία έκθεση
[Time For Fun]: Η ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια μέσα από μία έκθεση

[Time For Fun]: Η ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια μέσα από μία έκθεση

Ενα εικαστικό αφιέρωμα στον Έλληνα διπλωμάτη και πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια παρουσιάζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.

Μέσα από την έκθεση «Η Περίπτωση Καποδίστρια» αναδεικνύονται, εκτός από τη μορφή του ίδιου του Κυβερνήτη, άνθρωποι που συνάντησε, τόποι που διέσχισε καθώς και τα κτήρια που σφραγίστηκαν από την προσωπικότητά του, με έμφαση την Αίγινα καταρχήν αλλά και το Ναύπλιο και την Κέρκυρα, τόποι που σημαδεύτηκαν από την παρουσία του.

«Η περίπτωση Καποδίστρια» αποτελεί ένα μικρό εικαστικό αφιέρωμα στο έργο, τους τόπους, τα γεγονότα, τις συναντήσεις, τις έριδες και τις απώλειες στη ζωή του σπουδαίου Έλληνα καινοτόμου πολιτικού Ιωάννη Καποδίστρια γράφει στο εισαγωγικό της σημείωμα η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού.

«Ταυτόχρονα ίσως, αποτελεί μια ελάχιστη αφορμή να αναλογιστούμε τα δυνητικά εναλλακτικά σενάρια και τις χαμένες ευκαιρίες της Ιστορίας.
Εξαιρετικό πλεονέκτημα της παρουσίασης του αφιερώματος στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας, αποτελεί η συνομιλία των εικαστικών έργων που το αποτελούν με ιστορικά αντικείμενα και έργα τέχνης που ανήκαν στον Ιωάννη Καποδίστρια και αποτελούν σήμερα μέρος της μόνιμης συλλογής του Μουσείου» καταλήγει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TIME FOR FUN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!