Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Time For Fun]: Σπάνε κάθε ρεκόρ το τηλέφωνο-αστακός και ο καναπές-χείλια του Νταλί
[Time For Fun]: Σπάνε κάθε ρεκόρ το τηλέφωνο-αστακός και ο καναπές-χείλια του Νταλί

[Time For Fun]: Σπάνε κάθε ρεκόρ το τηλέφωνο-αστακός και ο καναπές-χείλια του Νταλί

Το περίφημο, διάσημο σουρεαλιστικό αντικείμενο του Σαλβαδόρ Νταλί «τηλέφωνο-αστακός» αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ στη δημοπρασία του Οίκου Κρίστις στο Λονδίνο.

Στις 15 Δεκεμβρίου ο παγκοσμίου φήμης οίκος δημοπρασιών φέρνει σε πώληση 200 έργα και αντικείμενα του Ιδρύματος James Edward, συμπεριλαμβανομένων και δυο αντικειμένων του Νταλί που προσελκύουν ήδη το παγκόσμιο ενδιαφέρον των συλλεκτών από όλο τον κόσμο. Ο καναπές υπολογίζεται πως μπορεί να πουληθεί στις 400.000 λίρες και το τηλέφωνο αστακός μέχρι και 250.000 λίρες.

Τα δυο αντικείμενα είχαν δημιουργηθεί ειδικά για τον ποιητή και προστάτη του σουρεαλισμού Edward James, ο οποίος προσέφερε μηναίο μισθό στον Νταλί σε μια εποχή που ο μεγάλος καλλιτέχνης δεν ήταν ακόμα αναγνωρισμένος και έδινε μάχη για να επιβιώσει οικονομικά. Ο Νταλί έφτιαξε αρκετά τηλέφωνα – αστακούς και πέντε καναπέδες και αρχικά ο James κράτησε τα έργα με τα οποία διακόσμησε τα σπίτια του στο Λονδίνο και το Σάσεξ.

O Alex Barron, διευθύνων σύμβουλος τoυ κολεγίου West Dean, το κέντρο για τις τέχνες που έχει κληρονομήσει τη συλλογή του James αναφέρει πως υπάρχουν ακόμη δύο τηλέφωνα και τρεις Mae West καναπέδες, και πως είναι απληστία είναι κρυμμένα σε όπου κανείς δεν μπορεί να τα απολαύσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TIME FOR FUN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!