Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Time For Fun]: Οι καλύτερες ταινίες στην Ευρώπη κατάγονται από την Ελλάδα!
[Time For Fun]: Οι καλύτερες ταινίες στην Ευρώπη κατάγονται από την Ελλάδα!

[Time For Fun]: Οι καλύτερες ταινίες στην Ευρώπη κατάγονται από την Ελλάδα!

Το διάσημο κανάλι ARTE, κάνει αφιέρωμα στο νέο ελληνικό σινεμά και εστιάζει σε τρεις Έλληνες σκηνοθέτες: τον Γιώργο Λάνθιμο τον πρωτεργάτη, την Αθηνά Τσαγκάρη την μεγάλη κυρία και τον Γιώργο Ζώη, τον βενιαμίν του Νέου Ελληνικού Κύματος.

Όταν τα budget μαραζώνουν, η τέχνη ανθίζει. Αυτό είναι μια αρχή που δεν επιβεβαιώνεται πάντοτε, αλλά εδώ και καιρό, οι ελληνικές παραγωγές, είναι αυτές οι οποίες «φωτίζουν» τις σκοτεινές αίθουσες. Υπάρχει κάποια σχέση, σύνδεση με την οικονομική κρίση; Είναι ζήτημα οπτικής. Σε κάθε περίπτωση, το ελληνικό σινεμά προτείνει τα πάντα εκτός από τα συνηθισμένα.

Το αφιέρωμα ξεκινάει με το σποτ της Μπιενάλε, που είχε σκηνοθετήσει ο Γιώργος Ζώης το 2011 και είχε λογοκριθεί από την δημόσια τηλεόραση προκαλώντας ένα πρωτοφανές κύμα υποστήριξης από τον τύπο και τα social media για την διάδοση του, ενώ είχε προβληθεί σαν πρώτο θέμα από την σημαντικότερη πολιτική εκπομπή του ARTE. Συνεχίζει με τον Κυνόδοντα , την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που έκανε παγκοσμίως γνωστές τις παράξενες ταινίες αυτού του κινηματογραφικού ρεύματος και έφτασε μέχρι και την τελετή απονομής των Όσκαρ. Ακολουθεί το Attenberg και το Chevalier , για ένα παράξενο και άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι όπου όλα αφορούν στο ξεκαθάρισμα του ποιός είναι ο καλύτερος στα πάντα. Τέλος, κλείνει με το Interruption , μια ταινία για τα σκιώδη όρια ανάμεσα στη ζωή και τη τέχνη, για την οποία διάσημοι σκηνοθέτες σαν τον Ruben Ostlund και το Roman Gavras έχουν δηλώσει τον θαυμασμό τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TIME FOR FUN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!