Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Time For Fun]: Είμαστε από καλή γενιά: Ποίηση και μουσική από Καραθάνο – Κοντογεώργη στο Μέγαρο
[Time For Fun]: Είμαστε από καλή γενιά: Ποίηση και μουσική από Καραθάνο – Κοντογεώργη στο Μέγαρο

[Time For Fun]: Είμαστε από καλή γενιά: Ποίηση και μουσική από Καραθάνο – Κοντογεώργη στο Μέγαρο

Η θεατρική-μουσική παραγωγή «Είμαστε από καλή γενιά» (Οδυσσέας Ελύτης), παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου στις 8:00 μ.μ., ενώ την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα γίνει και μία ακόμη απογευματινή παράσταση στις 4:00 μ.μ.

Η παράσταση «Είμαστε από καλή γενιά» στηρίζεται σε ποίηση, εικόνα και μουσική για τη νεότητα και την Ελλάδα. Τη σημερινή και τη διαχρονική. Σολωμός, Καβάφης, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Γκάτσος, Αλκαίος αλλά και Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Ξαρχάκος, Λεοντής, Μικρούτσικος.

Μια ομάδα από μαθητές, με οδηγούς μια συναισθηματικά ευαίσθητη μαθήτρια και έναν οραματιστή καθηγητή, περιπλανιέται μέσα στους στίχους των μεγάλων Ελλήνων ποιητών και τα τραγούδια των σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, προσπαθώντας να βιώσει τον τόπο και τον χρόνο τής Ποίησης.

Εκεί συναντιέται με την πατρίδα και την ιστορία της, με τη σύγχρονη κρίση τού πλανήτη και τα αδιέξοδά του, που οι ποιητές και οι μουσικές τους, τα ποιήματα και οι εικόνες τους τα μετατρέπουν σε θύρες εξόδου και διαφυγής προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Σημειώνει ο σκηνοθέτης τής παράστασης Φωκάς Ευαγγελινός:“Η πρόσκληση να σκηνοθετήσω αυτή την εκδήλωση στο πλαίσιο των 180 χρόνων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ετοιμάζουμε με τον Στρατή Πασχάλη, που γράφει και επιμελείται τα κείμενα, μία παράσταση η οποία χρησιμοποιώντας τα λόγια μεγάλων μας ποιητών διαφυλάττει τη μνήμη και αναδεικνύει την πατρίδα μέσα στον χρόνο και την ιστορία. Χρησιμοποιούμε, ακόμη, μουσικές ξεχωριστών μας συνθετών για να επισημάνουμε τη διαχρονικότητα τής τέχνης που μπορεί να εμπνεύσει τις νέες γενιές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TIME FOR FUN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!