Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Time For Fun]: Είδαμε τις Τρεις Αδελφές δια χειρός Τάρλοου [σ΄ ένα "ταξίδι" για τη Μόσχα με άρωμα Ελλάδας]
[Time For Fun]: Είδαμε τις Τρεις Αδελφές δια χειρός Τάρλοου [σ΄ ένα "ταξίδι" για τη Μόσχα με άρωμα Ελλάδας]

[Time For Fun]: Είδαμε τις Τρεις Αδελφές δια χειρός Τάρλοου [σ΄ ένα "ταξίδι" για τη Μόσχα με άρωμα Ελλάδας]

Τις «Τρεις αδελφές» του Αντον Τσέχοφ παρακολουθήσαμε στο θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου με τις Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά και Λένα Παπαληγούρα στους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η υπόθεση του έργου που γράφτηκε το 1901, στο γύρισμα δηλαδή του 20ου αιώνα, περιστρέφεται γύρω από τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού. Οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας. Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων τους λειτουργεί ως μια «νησίδα πολιτισμού» για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών τουw χρόνων, τη Μόσχα. Ωστόσο, η μικρή, ιδιότυπη κοινότητά τους φυλλορροεί μέσα στον χρόνο και την πραγματικότητα συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.

Ο Δημήτρης Τάρλοου με μια δραματουργική επεξεργασία- έκπληξη που υπογράφει ο ίδιος, κατάφερε να μεταφέρει την παράσταση από την παγωμένη ρωσική επαρχία στο ήπιο μεσογειακό κλίμα της Ελλάδας και να φέρει τους δύο πολιτισμούς σε άριστη επικοινωνία μεταξύ τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TIME FOR FUN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!