Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Time For Fun]: Η «Χαμένη Λεωφόρος» του Ελληνικού σινεμά
[Time For Fun]: Η «Χαμένη Λεωφόρος» του Ελληνικού σινεμά

[Time For Fun]: Η «Χαμένη Λεωφόρος» του Ελληνικού σινεμά

Παράξενα, παραγνωρισμένα, παραμελημένα, παραπονεμένα ελληνικά φιλμ 1960 – 1990 | Από τις 12 Δεκεμβρίου, μια Δευτέρα και μια Παρασκευή κάθε μήνα στον Κινηματογράφο Άστορ.

Από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και για τους επόμενους έξι μήνες η Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) στήνει μια ιδιότυπη κινηματογραφική λέσχη με έδρα τον Κινηματογράφο Άστορ στο κέντρο της Αθήνας. Μια Δευτέρα και μια Παρασκευή κάθε μήνα, από νωρίς το απόγευμα ή από αργά το βράδυ, το ελληνικό σινεμά του παρελθόντος θα συνομιλεί με το παρόν, θα επανασυστήνεται και θα ξαγρυπνάει παρέα με ένα καινούργιο κοινό.

Αυτό το κοινό θα έχει την ευκαιρία να (ξανα)ανακαλύψει 35 ελληνικές ταινίες των δεκαετιών ’60, ’70 και ’80, που σπάνια πια προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα σε κόπιες 35mm. Eπιλεγμένες από τους σκηνοθέτες Αλέξη Αλεξίου, Γιάννη Βεσλεμέ και Ελίνα Ψύκου και την ιστορικό κινηματογράφου Αφροδίτη Νικολαΐδου, οι ταινίες της Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά εντάσσονται σε ιδιαίτερους κύκλους προβολών (Ξοδεμένα 80, Ερωτικά Γράμματα, Μανίες, Βρώμικο Ψωμί, Παράξενο Τότε I & II, Είδη Υπό Εξαφάνιση κ.α.), και αναδεικνύουν τάσεις και εκλεκτικές κινηματογραφικές συγγένειες τριών δεκαετιών. Ταινίες που αγαπήθηκαν και ξεχάστηκαν, άλλες που ψάχνουν ακόμα το κοινό τους, που δεν το βρήκαν ποτέ αλλά πρέπει να το βρουν, που ήταν οι πρώτες παράξενες…

Τις ταινίες και κάποιους από τους δημιουργούς θα παρουσιάζουν κινηματογραφιστές των νεότερων γενιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TIME FOR FUN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!