Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Ζάεφ: H «μακεδονική γλώσσα» έχει γίνει αποδεκτή στη Συμφωνία
[TheTOC]: Ζάεφ: H «μακεδονική γλώσσα» έχει γίνει αποδεκτή στη Συμφωνία

[TheTOC]: Ζάεφ: H «μακεδονική γλώσσα» έχει γίνει αποδεκτή στη Συμφωνία

H «μακεδονική γλώσσα» έχει γίνει αποδεκτή στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΜΙΑ και παράλληλα αφήνει την Ελλάδα να απαντήσει στο αν στη χώρα μας ομιλείτε η «μακεδονική γλώσσα».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα να αναφέρει κάποιος ότι η «μακεδονική» ομιλείτε και στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας απαντά: «Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, αυτοί θα πρέπει να το σχολιάσουν. Με την απροσεξία μας μπορούμε να προκαλέσουμε άβολες καταστάσεις καθώς η Συμφωνία είναι καθαρή και ακριβής. Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να την εφαρμόσουμε πρώτα για να την εφαρμόσουν έπειτα και οι πολίτες των χωρών μας, για αυτό αφήνω την Ελλάδα να σχολιάσει. Έχουν τον δικό τους τρόπο, τους σεβόμαστε, είναι στρατηγικοί εταίροι μας».

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη γλώσσα ο Ζόραν Ζάεφ έδωσε την δική του εξήγηση τονίζοντας ότι η Συμφωνία είναι ξεκάθαρη και μπορεί να εξηγηθεί πολύ εύκολα αν υπάρχει κλίμα αμοιβαίας φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως είπε «το πρώτο γεγονός είναι ότι η “μακεδονική γλώσσα” έχει γίνει αποδεκτή στη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια στιγμή αποτελεί ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι ανήκει στις σλαβικές γλώσσες. Η “μακεδονική” γλώσσα είναι η γλώσσα που μιλούν όλοι οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας και της διασποράς της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!