Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Ξεκίνησε το “παζάρι” για το αφορολόγητο – Τι λένε οι Θεσμοί
[TheTOC]: Ξεκίνησε το “παζάρι” για το αφορολόγητο – Τι λένε οι Θεσμοί

[TheTOC]: Ξεκίνησε το “παζάρι” για το αφορολόγητο – Τι λένε οι Θεσμοί

Δύο ημέρες μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις αφήνει και αυτός ανοικτό το ενδεχόμενο να διατηρηθεί η έκπτωση φόρου στο ύψος της, θέτοντας βέβαια ως προϋπόθεση να «βγαίνουν τα νούμερα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euro2day.gr, υποστηρίζει ότι: «η γενική μας άποψη για τα μέτρα αυτά ήταν ότι εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέρα από την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, τότε είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε πώς θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος αυτός. Όπως θυμάστε, το ίδιο συνέβη και με τις περικοπές των συντάξεων. Η Κομισιόν είναι ανοικτή και εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και (το αφορολόγητο εισόδημα) αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, τότε θα το υποστηρίξουμε. Για εμάς, το κύριο ζήτημα είναι να τηρήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και στη συνέχεια να συζητήσουμε πώς να δαπανηθούν τα πρόσθετα έσοδα».

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι αμέσως μετά το Πάσχα και με δεδομένη την υποχρέωση που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά για να καταθέσει στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής το οποίο θα καλύπτει όλη την περίοδο μέχρι και το 2023, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι «ασκήσεις επί χάρτου». Διατήρηση του αφορολογήτου προϋποθέτει ότι θα βρεθεί δημοσιονομικός χώρος της τάξεως των 1,9 δις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!