Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: WSJ: Αυτά είναι τα μέτρα του ESM για το ελληνικό χρέος
[TheTOC]: WSJ: Αυτά είναι τα μέτρα του ESM για το ελληνικό χρέος

[TheTOC]: WSJ: Αυτά είναι τα μέτρα του ESM για το ελληνικό χρέος

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του ESM που επικαλείται η Wall Street journal τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που έχει ετοιμάσει για το ελληνικό χρέος μπορεί να μειώσουν το ύψος του κατά περισσότερες από είκοσι μονάδες έως το 2060.

Περιλαμβάνει συγκεκριμένα επέκταση ωριμάνσεων για κάποια χρεόγραφα και «κλείδωμα» επιτοκίου για ορισμένα από τα δάνεια της Ελλάδας, προκειμένου να προστατευθεί από μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Το εξασέλιδο έγγραφο, με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου, καταρτίστηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Ο σωρευτικός αντίκτυπος των μέτρων αυτών, το 2060, θα μείωνε τον λόγο χρέος προς ΑΕΠ κατά 21,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Μάιο, το 2060 προβλέπεται ότι ο λόγος χρέος προς ΑΕΠ θα είναι 104,9%, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει πλήρως τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές στο πλαίσιο του Προγράμματος που εφαρμόζεται.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μηχανισμού, πρόκειται για έγγραφο εργασίας που κατήρτισε ο ESM, μετά την εντολή που έλαβε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 25 Μαΐου, να σχεδιάσει μια πρώτη δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου τα μέτρα

Πρόσθεσε δε ότι ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, θα παρουσιάσει τις προτάσεις στους υπουργούς στη συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!