Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Βρετανική τράπεζα κλείνει τους λογαριασμούς του δικτύου Russia Today
[TheTOC]: Βρετανική τράπεζα κλείνει τους λογαριασμούς του δικτύου Russia Today

[TheTOC]: Βρετανική τράπεζα κλείνει τους λογαριασμούς του δικτύου Russia Today

Το δημόσιο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT) κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι το πιστωτικό ίδρυμα NatWest, ενημέρωσε πως θα κλείσει όλους τους λογαριασμούς του και θα πάψει να του παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες στη Βρετανία από τη 12η Δεκεμβρίου, χωρίς να εξηγεί το γιατί, εγείροντας το ερώτημα εάν η κίνηση αυτή σχετίζεται με την ελευθερία της έκφρασης.

Το RT δημοσιοποίησε στον ιστότοπό του επιστολή της NatWest, με ημερομηνία 12η Οκτωβρίου, στην οποία σημειώνεται ότι η τράπεζα – θυγατρική του ομίλου της Royal Bank of Scotland (RBS) – κατέληξε στην απόφασή της έπειτα από «προσεκτική σκέψη» και ότι η απόφαση είναι «οριστική» και αμετάκλητη.

Η NatWest ανέφερε ακόμη στην επιστολή της ότι «δεν προτίθεται να συζητήσει το θέμα» περαιτέρω. Μια εκπρόσωπος της RBS απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Διαχωρίζει τη θέση της η κυβέρνηση αφήνοντας υπονοούμενα

Ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να σχολιάσει. Ωστόσο ο εκπρόσωπος τύπου της πρωθυπουργού Τερέσα Μέι δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη από την τράπεζα: “Είναι ένα ζήτημα της τράπεζας και είναι δική τους ευθύνη να αποφασίσουν σε ποιους παρέχουν υπηρεσίες, βασιζόμενοι στις εκτιμήσεις κινδύνων“, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στρίτ

Η κίνηση αυτή αναμένεται να καταστήσει πολύ πιο δύσκολο για το RT – στο οποίο εμφανίζονται συχνά καλεσμένοι που επικρίνουν κυβερνήσεις της Δύσης, ενώ η γραμμή του συνάδει με τις θέσεις του Κρεμλίνου – να επιχειρεί στη Βρετανία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!