Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Βραζιλία: Η συμφωνία που έκανε η BTP την ξαναβάζει στο κόλπο
[TheTOC]: Βραζιλία: Η συμφωνία που έκανε η BTP την ξαναβάζει στο κόλπο

[TheTOC]: Βραζιλία: Η συμφωνία που έκανε η BTP την ξαναβάζει στο κόλπο

Η γιγαντιαία βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία BTP Odebrecht υπέγραψε σήμερα μια συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές της Βραζιλίας, η οποία προβλέπει ότι έως και 77 διοικητικά της στελέχη θα καταθέσουν για το κύκλωμα διαφθοράς στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras, σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de São Paulo και πηγές προσκείμενες στην έρευνα που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τη Φόλια, που δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι πηγές της, η συμφωνία, η οποία αναμενόταν εδώ και καιρό να συναφθεί, σημαίνει ότι η Οντεμπρέχτ, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στη Λατινική Αμερική, θα είναι ξανά σε θέση να διεκδικεί ξανά την ανάληψη δημοσίων έργων.

Βάσει των όρων της συμφωνίας η Οντεμπρέχτ θα καταβάλλει επίσης 8,6 δισεκατομμύρια ρεάις (2,5 δισεκ. δολάρια) σε πρόστιμα και τόκους τα επόμενα 20 χρόνια, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν είναι οι Εμίλιου και Μαρσέλου Οντεμπρέχτ—αμφότεροι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας. Οι καταθέσεις τους εμπλέκουν σε σκάνδαλα διαφθοράς τουλάχιστον 130 βραζιλιάνους πολιτικούς απ’ όλο το πολιτικό φάσμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!