Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Βίτσας για προσφυγικό: Στόχος να φύγουν από τη Λέσβο 3.000 άτομα
[TheTOC]: Βίτσας για προσφυγικό: Στόχος να φύγουν από τη Λέσβο 3.000 άτομα

[TheTOC]: Βίτσας για προσφυγικό: Στόχος να φύγουν από τη Λέσβο 3.000 άτομα

Η αδυναμία που εμφανίζει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος -ειδικά στα νησιά του Αιγαίου- αποτυπώθηκε κατά τη συζήτηση σχετική επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Ο Δημήτρης Βίτσας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υιοθετεί την ατζέντα των ακροδεξιων, ενώ υποστήριξε ότι αν και οι απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης δικαιώνονται, υπάρχουν δυστυχώς οι χώρες του Βίζεγκραντ αλλά και εκείνο το κομμάτι του Ευρωπακού Λαικού Κόμματος που ακολουθούν την ρητορική του Όρμπαν.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών. Οι εισροές στη χώρα μας -εξήγησε- έως το τέλος του περασμένου Αυγούστου είχαν ξεπεράσει τις συνολικές ροές του περασμένου έτους.

Αναλυτικότερα οι ροές στα νησιά έφτασαν τα 21. 733 άτομα και οι εκροές προς την ενδοχώρα τα 17.563 άτομα. Την ίδια στιγμή από την Γερμανία έχουν σταλεί στη χώρα μόνο δύο μετανάστες.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχει ήδη αποσταλεί ομάδα ειδικών. Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη παραχώρηση ασύλου αλλά και να φύγουν άμεσα από την Λέσβο 3.000 άτομα προς την ενδοχώρα ώστε να αποσυμφορηθεί η Μόρια.

Είδικα για την Μόρια ανάγνωρισε ότι έχει καθυστερήσει αρκετά η κατασκευή αγωγού λυμάτων. Είπε όμως ότι τελικά εγκρίθηκε πίστωση 63 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να κατασκευαστεί άμεσα βιολογικός καθαρισμός αλλά και άλλα έργα.
Επέμεινε τέλος ότι διαχείρηση των σχετικών κονδυλίων γίνεται σε καθεστώς διαφάνειας “και έχουμε πάρει άριστα από την κομισιόν”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!