Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: UNICEF: Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν στο Ιντλίμπ
[TheTOC]: UNICEF: Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν στο Ιντλίμπ

[TheTOC]: UNICEF: Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν στο Ιντλίμπ

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο σε περίπτωση γενικής επίθεσης των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού κατά της επαρχίας Ιντλίμπ, προειδοποιεί η UNICEF.

Ο Μανουέλ Φοντέν, διευθυντής προγραμμάτων εκτάκτων αναγκών της UNICEF δήλωσε ότι ο οργανισμός έχει καταστρώσει σχέδια για την χορήγηση καθαρού νερού και ειδών διατροφής στις 450.00 έως 700.000 ανθρώπους, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς είναι πιθανόν να φύγουν από την περιοχή σε περίπτωση επίθεσης.

Υπολογίζεται ότι 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην επαρχία του Ιντλίμπ, οι μισοί από τους οποίους είναι πρόσφυγες από άλλες περιοχές της Συρίας κατά την προέλαση των δυνάμεων της Δαμασκού.

«Πρόκειται για περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά… Οταν ακούει κανείς αυτό το είδος της πολεμικής ρητορικής για μία επίθεση και όλα αυτά, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν πρόκειται για μία επίθεση εναντίον ενόπλων», δήλωσε ο Φοντέν.

«Πρόκειται για μεγάλο ποσοστό γυναικών και παιδιών που δεν έχουν ανάμειξη (στην σύρραξη) και ηλικιωμένους και άλλους», είπε το στέλεχος της UNICEF που βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Δαμασκό για συνομιλίες με τον υφυπουργό εξωτερικών Φαϊσάλ Μεκντάντ.

Μεγάλη ρωσική ναυτική δύναμη έχει αναπτυχθεί στην Μεσόγειο Θάλασσα που περιλαμβάνει πλοία επιφανείας και υποβρύχια οπλισμένα με πυραύλους εν όψει της μεγάλης κλίμακας επίθεσης που προετοιμάζει το συριακό καθεστώς κατά του τελευταίου θύλακα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην Συρία. Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επενέβησαν στην συριακή σύρραξη τον Σεπτέμβριο 2015 στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ και διαδραμάτισαν, μαζί με το Ιράν, σημαντικό ρόλο στην ανατροπή υπέρ της Δαμασκού των δεδομένων επί του πεδίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!