Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Τζανακόπουλος για ΔΝΤ: Δεν γίνονται αποδεκτά νέα μέτρα
[TheTOC]: Τζανακόπουλος για ΔΝΤ: Δεν γίνονται αποδεκτά νέα μέτρα

[TheTOC]: Τζανακόπουλος για ΔΝΤ: Δεν γίνονται αποδεκτά νέα μέτρα

Αρνητικός στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα μετά το 2018 εμφανίστηκε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όλες οι πλευρές, και ειδικά το ΔΝΤ, πρέπει να κατανοήσουν ότι μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται αποδεκτά, ενώ το ίδιο ισχύει και για ενδεχόμενη λύση στα εργασιακά που θα αντίκειται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει εκείνο να κάνει, τονίζοντας όμως πως θα πρέπει να καταναοήσει ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα για μετά το 2018. Μάλιστα διεμήνυσε πως «ό,τι αφορά την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος δεν συζητείται».

«Αν το Ταμείο θέλει να πιέσει προς κάποια κατεύθυνση κατά των υφεσιάκων πολιτικών, πρέπει να πιέσει προς την κατεύθυνση των Ευρωπαίων εταίρων για τη ρύθμιση του χρέους και των μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα» συμπλήρωσε.

«Εργαζόμαστε εντατικά για μία συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει υποχωρήσεις στα εργασιακά και θα γεφυρώνει το χάσμα στα δημοσιονομικά» είπε συγκεκριμένα, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σημείωσε ακόμη πως είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος να υπάρξει staff level agreement μέχρι το τέλος της εβδομάδας και πολιτική συμφωνία στο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ υπογράμμισε ότι «plan b δεν υφίσταται για την ελληνική κυβέρνηση».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!