Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Ο Τσακαλώτος παραπέμπει στον Ιανουάριο το θέμα του χρέους
[TheTOC]: Ο Τσακαλώτος παραπέμπει στον Ιανουάριο το θέμα του χρέους

[TheTOC]: Ο Τσακαλώτος παραπέμπει στον Ιανουάριο το θέμα του χρέους

Τον ερχόμενο Ιανουάριο όρισε ως το τέλος της διαδρομής για τη διευθέτηση του χρέους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Νομίζω ότι μέχρι τον Ιανουάριο οι λεπτομέρειες θα έχουν δοθεί και θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τις προοπτικές για την ελληνική οικονομία για την επόμενη περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε τον οδικό άξονα έως ότου φτάσουμε στις αρχές του χρόνου, επαναλαμβάνοντας αυτό που έχει πει και άλλες φορές, δηλαδή ότι «Ο Δεκέμβριος που μας έρχεται είναι ο πιο κρίσιμος μήνας από το καλοκαίρι του 2015» και σημείωσε πως αποτελεί ορόσημο η 5η Δεκεμβρίου (προγραμματισμένο Eurogroup) όπου η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι τα τρία κομμάτια της διαπραγμάτευσης θα ενωθούν.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε να υπάρξει νέο Eurogroup ωστόσο εξήγησε ότι πολύ γρήγορα θα ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να ενταχθούμε στο Σύστημα Ποσοτικής Χαλάρωσης.

Όσο για τα δύο κομμάτια της διαπραγμάτευσης με τρίτο την διευθέτηση του χρέους, ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι είναι τα κάτωθι:
Συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις.

«Η συζήτηση με τους θεσμούς είναι διαδοχική και υπάρχουν διαδοχικές προσεγγίσεις σε όλα τα θέματα των μετερρυθμίσεων και πως θα καλύψουμε τους δημοσιονομικούς στόχους εντός του προγράμματος δηλαδή το 2017 και 2018» είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!