Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Τριμερής Ίνσμπρουκ: Γενικολογίες και πάλι για το προσφυγικό
[TheTOC]: Τριμερής Ίνσμπρουκ: Γενικολογίες και πάλι για το προσφυγικό

[TheTOC]: Τριμερής Ίνσμπρουκ: Γενικολογίες και πάλι για το προσφυγικό

Μετά την τριμερή συνάντηση στο Ίνσμπρουκ οι υπουργοί Εσωτερικών της Ιταλίας, της Αυστρίας και της Γερμανίας παρουσιάζονται ενωμένοι σαν μια γροθιά. Χαμογελώντας στο τέλος της συνάντησης ένωσαν τα χέρια τους και υποσχέθηκαν μια νέα ποιότητα πολιτικής στο μεταναστευτικό. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έκανε λόγο για την αρχή μιας φιλίας και ο Αυστριακός ομόλογός του Χέρμπερτ Κικλ, του οποίου η χώρα έχει την προεδρία αυτό το εξάμηνο στην ΕΕ, δήλωσε πως χαίρεται για τη στροφή που σημειώνεται στο μεταναστευτικό. Μια στροφή με μεγαλύτερη περιχαράκωση: «Νομίζω πως και οι τρεις συμφωνήσαμε ότι σε έναν τομέα που επικρατούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα μια σχετική αταξία θα επικρατήσει και πάλι η τάξη» είπε.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης ωστόσο δήλωσε ικανοποιημένος από τις συνομιλίες: «Είμαι πολύ χαρούμενος, ότι όχι μόνο στην ΕΕ υπάρχει κινητικότητα, αλλά ότι οι τρεις χώρες, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία θα εργασθούν πολύ στενά ώστε αυτό το κεντρικό θέμα της εποχής μας να το χειριστούν με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να αποφέρει αποτελέσματα στο μέλλον» δήλωσε στο Ίνσμπρουκ όπου συνήλθαν οι 28 υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ για άτυπες συνομιλίες.

Στο τέλος πάντως οι 28 υπουργοί στο μόνο που κατάφεραν να συμφωνήσουν είναι ότι «θα πρέπει να βελτιωθεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!