Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα της Γερμανίας και η Ελλάδα
[TheTOC]: Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα της Γερμανίας και η Ελλάδα

[TheTOC]: Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα της Γερμανίας και η Ελλάδα

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η Μέρκελ κατεβαίνει στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου σε παράσταση με έναν πρωταγωνιστή. Το μεγάλο στοίχημα όμως στις εκλογές της Κυριακής δεν είναι ποιος θα βγει νικητής αλλά ποιος θα βρεθεί στην τρίτη θέση, θεωρώντας δεδομένο ότι η Μέρκελ δεν απειλείται.
Για πρώτη φορά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού των Πρασίνων με τη Μέρκελ και παρά τις αντιθέσεις τους ούτε οι Φιλελεύθεροι αποκλείουν οριστικά την από κοινού συμμετοχή τους σε μια μελλοντική κυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες.
Δηλαδή, το διακύβευμα στις πιο σημαντικές εκλογές της χρονιάς αυτής στην Ευρώπη δεν είναι αν η Άγγελα Μέρκελ θα συνεχίσει να ηγείται της Γερμανίας, αλλά μαζί με ποιον και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να συμφωνήσουν.
ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ
Παρότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μια έκπληξη, στον απόηχο τυχόν ρωσικής εκλογικής παρέμβασης, οι δημοσκόποι δηλώνουν σίγουροι για τις έρευνές τους, που δείχνουν τους συντηρητικούς της Μέρκελ να κερδίζουν τις περισσότερες έδρες στην κάτω βουλή της Μπούντεσταγκ.
Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία»( AfD) αναμένεται για πρώτη φορά να εισέλθει στο κοινοβούλιο και κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερη στήριξη από το σχεδόν 10% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ενδεχόμενο που προκαλεί ανησυχία τόσο στο εσωτερικό της Γερμανίας όσο και παγκοσμίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!