Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον σκληρό Τζέιμς Μάτις υπουργό Άμυνας
[TheTOC]: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον σκληρό Τζέιμς Μάτις υπουργό Άμυνας

[TheTOC]: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον σκληρό Τζέιμς Μάτις υπουργό Άμυνας

Αν και αναμενόμενο, παρέμενε το τυπικό της υπόθεσης μαζί, ίσως, με την ελπίδα κάποιων πως δεν θα είναι ο Τζέιμς Μάτις, το “λυσσασμένο σκυλί” ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

“Δεν θέλω να σας το πω αυτό, αρνούμαι να σας το πω και μην το πείτε παραέξω”, είπε ο Τραμπ σε ευχαριστία του ομιλία προς τους οπαδούς και ψηφοφόρους του στο Οχάιο. Και συνέχισε:

“Θα διορίσουμε το ‘Λυσσασμένο Σκυλί’ Μάτις στη θέση του υπουργού Άμυνας και δεν θα το ανακοινώσουμε ως τη Δευτέρα, οπότε μην το πείτε σε κανέναν. Είναι απλώς υπέροχος”, κατέληξε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην Αμερική ο Μάτις είναι ένας ζωντανός θρύλος και έχει ένθερμους υποστηρικτές στο στράτευμα.

Συγχρόνως όμως είναι ο άνθρωπος που είχε ηγηθεί της Μάχης της Φαλούτζα το 2004, μία από τις πιο φονικές συγκρούσεις στον πόλεμο στο Ιράκ μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν.

Την ίδια χρονιά ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για τον αεροπορικό βομβαρδισμό ενός μικρού χωριού στο Ιράκ, του Μουκαρίμπ, την στιγμή που εκεί γινόταν ένας γάμος. Οι βόμβες σκότωσαν 42 άνδρες γυναίκες και παιδιά που συμμετείχαν στο γαμήλιο γλέντι. Το 2005 ο Μάτις προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε “ότι έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!