Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Το “reunion” του ΠΑΣΟΚ & η μάχη με τη ΝΔ για τον κεντρώο χώρο
[TheTOC]: Το “reunion” του ΠΑΣΟΚ & η μάχη με τη ΝΔ για τον κεντρώο χώρο

[TheTOC]: Το “reunion” του ΠΑΣΟΚ & η μάχη με τη ΝΔ για τον κεντρώο χώρο

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας την πολύ μεγάλη κινητικότητα που επικρατεί στο χώρο του κέντρου και ευρύτερα της κεντροαριστεράς, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τι ακριβώς σημαίνει η επιχείρηση συσπείρωσης με άξονα το ΠΑΣΟΚ.

Η πρόσφατη απόφαση για συμπόρευση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τη Φώφη Γεννηματά και το γεγονός ότι διευρύνθηκε η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία με τις προσχωρήσεις του Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Αχμέτ Ιλχάν έχει γίνει η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, αλλάζει τα δεδομένα του πολιτικού χάρτη.

Αυτή η αλλαγή των δεδομένων δύναται να δρομολογήσει ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και να διαμορφώσει νέες συνθήκες που ενδέχεται να επηρεάσουν ως ένα βαθμό και την Νέα Δημοκρατία.

Τα όσα εξελίσσονται στο συγκεκριμένο χώρο τις τελευταίες ημέρες, δύναται να πλήξουν και τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διερεύνηση προς το χώρο του κέντρου.

Εξάλλου, από την ημέρα της εκλογής του στην ηγεσία της Ν.Δ., ο Κυρ. Μητσοτάκης ήθελε να μετακινηθεί το κόμμα του προς το χώρο του κέντρου και να εκμεταλλευτεί την πολυδιάσπαση, ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση, υπό την αρχηγία του να αποτελέσει το «πολιτικό λιμάνι» για πολλούς κεντρώους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!