Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Το θρίλερ του Ιουλίου 2015 είναι εδώ: στον αέρα η συμφωνία
[TheTOC]: Το θρίλερ του Ιουλίου 2015 είναι εδώ: στον αέρα η συμφωνία

[TheTOC]: Το θρίλερ του Ιουλίου 2015 είναι εδώ: στον αέρα η συμφωνία

Η ομολογία του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι ο «συμβιβασμός των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ σημαίνει νέα πρόσθετα μέτρα για μετά το 2018 και η αναφορά Μοσκοβισί έξω από το Μαξίμου για συμφωνία – πακέτο, αποτυπώνει τον νέο «εγκλωβισμό» της κυβέρνησης.

Η ρητορεία ότι είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης και έναρξης της συζήτησης για το χρέος «διαψεύδεται» στον βαθμό που από την πλευρά των δανειστών μπαίνουν στο τραπέζι νέα σκληρά προαπαιτούμενα για συντάξεις, αφορολόγητο, εργασιακά κ.α ακόμη και για να ξεκινήσει η όποια συζήτηση για το χρέος.

Η διαφαινόμενη ανατροπή του «οδικού χάρτη» στον οποίο πόνταρε η κυβέρνηση – κλείσιμο αξιολόγησης, χρέος, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, έξοδος στις αγορές – αναζωπυρώνει τα σενάρια για πολιτικές εξελίξεις ακόμη και για προσφυγή στις κάλπες. Κάτι για το οποίο εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την Δευτέρα από το βήμα διεθνούς συνεδρίου.

Ο κίνδυνος να πυροδοτηθούν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν φαίνεται είτε να αξιολογείται ως σοβαρός είτε να απασχολεί ιδιαιτέρως τους δανειστές.

Αν δεν τον επιδιώκουν σε ένα βαθμό.

Το σκηνικό της ασφυκτικής πίεσης παραπέμπει και στον Ιούλιο του 2015 αλλά και στον Δεκέμβριο του 2014 όταν η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου έκλεινε προαπαιτούμενα και η πλευρά των δανειστών ζητούσε πρόσθετες «εγγυήσεις» και μέτρα.

Η απόγνωση του Τσακαλώτου και το deja vu με το mail Χαρδούβελη;

Η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Ελληνο-αμερικανικό Επιμελητηρίου ήταν εξόχως επιθετική και για το ΔΝΤ και για τους ευρωπαίους εταίρους και ζήτησε ο συμβιβασμός τους να μην γίνει στην πλάτη της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!