Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Θεόδωρος Βασιλάκης (1940 – 2018) – Πώς έχτισε την αυτοκρατορία του
[TheTOC]: Θεόδωρος Βασιλάκης (1940 – 2018) – Πώς έχτισε την αυτοκρατορία του

[TheTOC]: Θεόδωρος Βασιλάκης (1940 – 2018) – Πώς έχτισε την αυτοκρατορία του

Βυθισμένη στο πένθος είναι η οικογένεια αλλά και οι φίλοι και στενοί συνεργάτες του Θεόδωρου Βασιλάκη ο οποίος απεβίωσε μετά τη μάχη με τον καρκίνο την Πέμπτη. Ο Βασιλάκης έδωσε τη μάχη για περισσότερα από δέκα χρόνια με ιδιαίτερη αξιοπρέπεια, χωρίς να γνωρίζουν οι άλλοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Γεννήθηκε το 1940 στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Το 1958 πήγε με υποτροφία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και έκανε σπουδές σε θέματα Business Management. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1961 και εργάστηκε μαζί με τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση διανομής καυσίμων της TEXACO για την Κρήτη.

Ήταν εκείνος που όταν δημιουργήθηκαν οι δεξαμενές καυσίμων στην Κρήτη, επέκτεινε την επιχείρηση και άλλαξε τον τρόπο διανομής καυσίμων, αναλαμβάνοντας παράλληλα τη μεταφορά τους σε όλο το νησί μέσω της Caltex που μετονομάστηκε αργότερα σε Texaco.

Σύντομα ίδρυσε την Θ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Α.Ε. με την οποία δραστηριοποιήθηκε στον τουριστικό τομέα της ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το 1966 υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο εκπροσώπησης (Franchise) στην Κρήτη της HERTZ INTERNATIONAL με 6 αυτοκίνητα Volkswagen Beetle. Κατόπιν αναλαμβάνει το Franchise για την εκπροσώπηση της Hertz Ιnternational και στη Ρόδο. Το 1974 εξαγοράζει τη Hertz Hellas, θυγατρική της Hertz International, την μετονομάζει σε AUTOHELLAS Α.Τ.Ε.Ε. και αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση της Hertz σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα η AUTOHELLAS A.T.E.E.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!