Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Θέλουμε το ΔΝΤ λέει ο Μοσκοβισί και περιγράφει τα νέα μέτρα
[TheTOC]: Θέλουμε το ΔΝΤ λέει ο Μοσκοβισί και περιγράφει τα νέα μέτρα

[TheTOC]: Θέλουμε το ΔΝΤ λέει ο Μοσκοβισί και περιγράφει τα νέα μέτρα

Στις αλλεπάλληλες επαφές αλλά και στην ομιλία του συνέδριο “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας” που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ο Πιέρ Μοσκοβισί προσδιόρισε με σαφήνεια πως πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει και χωρίς και νέες μεταρρυθμίσεις ΔΝΤ δεν υπάρχει.

Ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο συνέδριο προσδιόρισε και πολλά από τα μέτρα που ζητεί το ΔΝΤ υποδεικνύοντας εμμέσως στην κυβέρνηση να μείνει σταθερή στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων “ώστε να μην αποδειχθούν μάταιες οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα”.

« Η χώρα πρέπει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την πορεία μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα να μην αποδειχθεί ότι έγιναν για το τίποτα» σημείωσε

Ανέφερε ότι η δημοσιονομική εξυγίανση και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και παρέχουν στην Ελλάδα προοπτική ανάπτυξης. Εκτίμησε θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και να συνολικά θετικό το 2017.

Μίλησε για ενθαρρυντικά σημάδια στην αγορά εργασίας, αλλά και για αριθμό ανέργων που “εξακολουθεί να είναι απίστευτα υψηλός” καθώς και ότι “οι καθοδικοί κίνδυνοι παραμένουν”.

Εξήγησε ότι οι άνθρωποι εδώ, “όπως και σε πολλά άλλα μέρη της Ευρώπης και του κόσμου, δεν αισθάνονται ότι είναι πιθανό να ωφεληθούν από την ανάκαμψη”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!