Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Τελεσίγραφο τριών ημερών από Μοσκοβισί για τεχνική συμφωνία
[TheTOC]: Τελεσίγραφο τριών ημερών από Μοσκοβισί για τεχνική συμφωνία

[TheTOC]: Τελεσίγραφο τριών ημερών από Μοσκοβισί για τεχνική συμφωνία

Πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέσα στο επόμενο 3ήμερο προκειμένου να πάμε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου με κλεισμένη τη συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο.

Αυτό το μήνυμα-τελεσίγραφο έστειλε ο Πιερ Μοσκοβισί στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και παραγωγικούς φορείς της χώρας. Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει διαπραγμάτευση για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, οι διαπραγματεύσεις γίνονται αυτή τη στιγμή επί της βάσης του 3ου μνημονίου το οποίο ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018. Το «τι θα γίνει μετά το 2018, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Πρόσθεσε επίσης ότι κατά τη δική του εκτίμηση «τα τρία μνημόνια για την Ελλάδα είναι πολλά», δεν θέλουμε ένα τέταρτο μνημόνιο αλλά δεν μπορώ να το αποκλίσω.

Τα κυριότερα σημεία από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε είναι τα εξής:

  • Δεν υπάρχουν στεγανά ούτε διαχωρισμοί μεταξύ των τεσσάρων οργάνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!