Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Success story στα… χαρτιά ενώ η κοινωνία είναι γονατισμένη
[TheTOC]: Success story στα… χαρτιά ενώ η κοινωνία είναι γονατισμένη

[TheTOC]: Success story στα… χαρτιά ενώ η κοινωνία είναι γονατισμένη

Ισχνή αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Ιανουάριο με τον γενικό δείκτη κύκλου εργασιών να αυξάνεται κατά μόλις 0,7%, ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία κατά 2,7 δις. ευρώ μέσα στο πρώτο δίμηνο, προσθήκη περίπου 37.000 φορολογουμένων στον μακρύ κατάλογο των οφειλετών του δημοσίου που έχουν υποστεί τα αναγκαστικά μέτρα της εφορίας σε επίσης δύο μήνες και μια «κληρονομιά» αρνητικής αποταμίευσης επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια αλλά και «παγώματος» της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Είναι και αυτή μια στατιστική η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα του success story που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία.

Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε το 2017 –έστω και με σαφώς μικρότερο ρυθμό σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης- εξαιτίας της τόνωσης των επενδύσεων ύστερα από την καταβαράθρωση των τελευταίων ετών. Τα νοικοκυριά από την άλλη, δεν είδαν… φως στο τούνελ καθώς και η ιδιωτική κατανάλωση παρέμεινε καθηλωμένη στα ίδια επίπεδα με το 2016 και για χρηματοδοτηθεί χρειάστηκε να καταναλωθεί ακόμη και ένα μέρος από τα «έτοιμα» όπως φάνηκε άλλωστε και από τη μείωση της κατανάλωσης.

Η διαπίστωση έχει επαληθευτεί από πλήθος στοιχείων: τα νοικοκυριά δεν έχουν δει ακόμη καλύτερες μέρες. Αντίθετα, συνεχίζουν να αισθάνονται ότι το εισόδημά τους μειώνεται (με εξαίρεση ίσως τα λίγα νοικοκυριά που καταφέρνουν να αποκτήσουν έναν εργαζόμενο ή έναν επιπλέον εργαζόμενο) για μια σειρά από λόγους:

1.Οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι κυρίως θέσεις προσωρινές, χαμηλής εξειδίκευσης ή θέσεις που προορίζονται για νέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!