Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Ο «στρατός του ψέματος» στα social media του Μπέπε Γκρίλο
[TheTOC]: Ο «στρατός του ψέματος» στα social media του Μπέπε Γκρίλο

[TheTOC]: Ο «στρατός του ψέματος» στα social media του Μπέπε Γκρίλο

Το πιο δημοφιλές κόμμα της Ιταλίας πρωτοστατεί στην Ευρώπη στη διάδοση ψευδών ειδήσεων και στη φιλορωσική προπαγάνδα. Αυτό υποστηρίζει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ιστότοπου Buzzfeed.

Οι κατηγορίες που διατυπώνει ο ισότοπος είναι πράγματι βαριές. Σύνμφωνα με αυτές, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχει δημιουργήσει μια μηχανή προπαγάνδας η οποία περιλάμβάνει εκτός από την ιστοσελίδα του κόμματος και μια σειρά από άλλους ιστότοπους οι οποίοι αν και παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι ελέγχονται απευθείας από το κόμμα.

«Οι επικεφαλής του πιο δημοφιλούς πολιτικού κόμματος, του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, έχουν οικοδομήσει ένα δίκτυο ιστοτόπων και λογαριασμών στα social media που διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις, θεωρίες συνωμοσίας και ειδήσεις υπέρ της Ρωσίας σε εκατομμύρια ανθρώπους» αναφέρει χαρακτηριστικά το Buzzfeed.

Με τις ανησυχίες σε όλη την Ευρώπη για την άνοδο του λαϊκισμού να εντείνονται, η Ιταλία αναμένεται να μετατραπεί στο επόμενο πεδίο ανάπτυξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΕ. Και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην προπαγάνδα του δικτύου που έχει «στήσει» το Κίνημα του Μπέπε Γκρίλο, σημειώνει το αμερικανικό σάιτ.

Η μηχανή προπαγάνδας του Γκρίλο περιλαμβάνει εκτός από το blog και τα social media του κόμματος, με χιλιάδες ακολούθους, μια σειρά από «ανεξάρτητα» -υποτίθεται- σάιτ, τα οποία όμως ελέγχονται από την ηγεσία του κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!