Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Στο κατάστημα κράτησης νέων του Αυλώνα θα ακούγονται χαρούμενες νότες
[TheTOC]: Στο κατάστημα κράτησης νέων του Αυλώνα θα ακούγονται χαρούμενες νότες

[TheTOC]: Στο κατάστημα κράτησης νέων του Αυλώνα θα ακούγονται χαρούμενες νότες

Μια ξεχωριστή Μουσική Γωνιά διαμορφώθηκε εδώ και μερικές μέρες στο Γυμνάσιο-Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ), χάρη στην αξιόλογη πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Γλυφάδας ΡΟΓ να στηρίξει την ομαλή επανένταξη των νεαρών κρατουμένων στην κοινωνία, μέσω της μουσικής! Αλλωστε η μουσική συμβάλλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της επικοινωνίας, της συγκέντρωσης, της αυτοπειθαρχίας, αλλά και της κοινωνικοποίησης.

Ο Ρ.Ο.Γ. σε συνεργασία με την οργάνωση «Πάνος & Χρυσηίδα- Βοήθεια στα παιδιά» αγόρασαν τα απαραίτητα μουσικά όργανα, όπως αυτά εκτιμήθηκαν από τη διεύθυνση και τον καθηγητή μουσικής του σχολείου (κλασική κιθάρα, τρομπέτα, ηλεκτρική κιθάρα και ενισχυτής ηλεκτρικής κιθάρας, κρητική λύρα, κρουστό καχόν, synthesizer, 2 ηχεία monitor, 2 μικρόφωνα πυκνωτικά, 2 βάσεις μικροφώνου, κονσόλα ήχου, ενισχυτής μπάσου, κάρτα ήχου Η/Υ) και μερίμνησαν για την πλήρη μικροφωνική εγκατάσταση.

Η ΕΛΒΑΛ Α.Ε. ανέλαβε την δωρεάν κατασκευή προθηκών από αλουμίνιο για την φύλαξη των οργάνων, ενώ ο Όμιλος Φίλιππος Νάκας παρείχε σημαντική έκπτωση στην αγορά των μουσικών οργάνων.

Οι 70 κρατούμενοι-μαθητές, συγκινημένοι από αυτήν τη πρωτοβουλία υποσχέθηκαν να προετοιμάσουν μια μουσική εκδήλωση με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, που θα θεωρηθεί και ως η επίσημη παράδοση της μουσικής γωνιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!