Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Στοιχεία που σοκάρουν: 1 τρισεκατομμύριο ετησίως το κόστος του καπνίσματος
[TheTOC]: Στοιχεία που σοκάρουν: 1 τρισεκατομμύριο ετησίως το κόστος του καπνίσματος

[TheTOC]: Στοιχεία που σοκάρουν: 1 τρισεκατομμύριο ετησίως το κόστος του καπνίσματος

Το ό,τι το κάπνισμα προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ότι μπορεί να προκαλέσει το θάνατο και ότι επιβαρύνει τη τσέπη είναι ευρέως γνωστά. Αλλά ποιο είναι το κόστος που πραγματικά προκύπτει; Αυτό μόνο λίγοι μπορούν να φανταστούν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έδωσε τώρα στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Μαζί με το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο στις ΗΠΑ εξέδωσε έκθεση από την οποία προκύπτει ότι το κόστος του καπνίσματος για την παγκόσμια οικονομία ανέρχεται στα 950 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ειδικοί συμπεριέλαβαν το κόστος της θεραπείας ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα καθώς και τα διαφυγόντα κέρδη από την μείωση της παραγωγικότητας εξαιτίας των απουσιών των εργαζομένων που ασθενούν.

«Τα έμμεσα κόστη για τη θνησιμότητα είναι πολύ υψηλά. Σε χώρες με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, οι δαπάνες στην υγεία για τους καπνιστές είναι υψηλότερες σε σχέση με τους μη καπνιστές, ακόμα και εάν λάβει κανείς υπόψη του τον μικρότερο σε διάρκεια βίο των καπνιστών», αναφέρεται στην έκθεση.

Σχέδιο καταπολέμησης του καπνίσματος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει τον αριθμό των καπνιστών σε 1,1 δισεκατομμύρια ανθρώπους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 20% του παγκόσμιου πληθυσμού άνω των 15 χρόνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!