Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 19 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Σωρεία ρουσφετιών στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ καταγγέλλει η αντιπολίτευση
[TheTOC]: Σωρεία ρουσφετιών στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ καταγγέλλει η αντιπολίτευση

[TheTOC]: Σωρεία ρουσφετιών στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Μακρύ κατάλογο ρουσφετιών κρύβει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την οργάνωση, λειτουργία και τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Η επεξεργασία του ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη να υποστηρίζει ότι επειδή η κυβέρνηση χάνει κάθε έρεισμα στην κοινωνία ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει είναι αυτός του κλεισίματος του ματιού σε συγκεκριμένες ομάδες για προσλήψεις χωρίς ορθολογικά κριτήρια για «να χτίσετε σχέσεις πελατειακές και ρουσφετολογικές».

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

  • Στο άρθρο 15 με το οποίο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προωθεί την δημιουργία προσωποπαγών θέσεων για την τοποθέτηση όσων εργάζονταν σε κοινωφελείς επιχειρήσεις ή ύδρευσης που έχουν λυθεί ή συγχωνευτεί και άρα σήμερα είναι μη υφιστάμενες. Μονή προϋπόθεση να εργαζόταν εκεί εως τον Μάιο του 2011 χωρίς να ερευνάται αν η πρόσληψή τους ήταν νόμιμη ή όχι.

  • Στο άρθρο 16 με το οποίο ο υπουργός ζητεί να να εξαιρεθούν οι αναπτυξιακές δημοτικές εταιρείες που διαχειρίζονται ευρωπαϊκά κονδύλια από τον κανόνα που ορίζει ότι αν έχουν 3 ζημιογόνες χρήσεις πρέπει να λύονται οι συμβάσεις.. Σε άλλο σημείο λέει ότι μπορούν να επιχορηγούνται οι επιχειρήσεις ραδιοφώνου που τις είχαμε κάνει επιχειρήσεις για να έχουν την οικονομική αυτοτέλεια. Μα καλά αυτό που λείπει σήμερα στους Δήμους είναι προσωπικό στα ραδιόφωνα;».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!