Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Σολτς για Τσίπρα: Είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων
[TheTOC]: Σολτς για Τσίπρα: Είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων

[TheTOC]: Σολτς για Τσίπρα: Είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων

«Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και για αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε ο κ. Σολτς, με τον πρωθυπουργό είχαν καλή ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, «για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε προκειμένου να έχουμε καλή εξέλιξη για τους πολίτες μας».

Το βλέμμα στις συντάξεις

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ, η συνάντηση πραγματοποιείται 9 ημέρες πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία θα συζητηθεί το θέμα των συντάξεων στην Ελλάδα, το θέμα αποκτά άλλη βαρύτητα.

Το λογικό θα είναι ο πρωθυπουργός να επιχειρήσει να «εκμαιεύσει» μια πλήρη απάντηση από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών όσον αφορά στη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος αλλά και η χώρα του στο προσεχές Eurogroup. Το κλίμα βέβαια το έχουν δώσει στον πρωθυπουργό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και τα υπόλοιπα μέλη του οικονομικού επιτελείου.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, το ελληνικό οικονομικό επιτελείο συμπεριλαμβάνει τον Όλαφ Σόλτς «σε αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα στη συγκεκριμένη υπόθεση». Αυτό το στοιχείο είναι μεν σημαντικό, αλλά δεν αρκεί καθώς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δεν ασκεί προσωπική πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!