Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Συνταγματική αναθεώρηση: Πράξη δεύτερη σε κλίμα σκληρής πόλωσης
[TheTOC]: Συνταγματική αναθεώρηση: Πράξη δεύτερη σε κλίμα σκληρής πόλωσης

[TheTOC]: Συνταγματική αναθεώρηση: Πράξη δεύτερη σε κλίμα σκληρής πόλωσης

Σε συνθήκες βαθιάς πόλωσης ξεκινά στις 10 το πρωί στη Βουλή η δεύτερη πράξη της συνταγματικής αναθεώρησης.

Μετά τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων και τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών θα γίνει η δεύτερη ψηφοφορία των υπό αναθεώρηση άρθρων. Την σκυτάλη θα λάβει στην συνέχεια η Βουλή που θα προκύψει μετά τις ερχόμενες εκλογές και θα ολοκληρώσει την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι για αναθεωρηθούν οι διατάξεις του καταστατικού χάρτη της χώρας πρέπει τα άρθρα που θα ψηφιστούν στην σημερινή ψηφοφορία με 151 ψήφους να λάβουν στην επόμενη Βουλή το λιγότερο 180 ψήφους. Αντίθετα όσα λάβουν σήμερα 180 ψήφους θα χρειαστούν στην επόμενη Βουλή 151 ψήφους.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση γίνεται μέσα σε τοξικό πολιτικά κλίμα, γεγονός που «τραυματίζει» μια διαδικασία για την οποία λόγω της σοβαρότητας απαιτούνται ευρείες συναινέσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν οξύτατος ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Σε μια ομιλία με καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις κατά τις ΝΔ (και) σε ότι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σύρθηκε στη συζήτηση φοβούμενη την λαική κατακραυγή και της καταλόγισε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να αποφύγει την μη τροποποίηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Συνέδεσε δε τις εκλογές με την συνταγματική αναθεώρηση, υποστηρίζοντας ότι με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατία θα διευρυνθεί ενώ με επικράτηση της ΝΔ θα περισταλεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!