Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Οι συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΛΑΣ – Διαφεύγει ο εγκέφαλος
[TheTOC]: Οι συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΛΑΣ – Διαφεύγει ο εγκέφαλος

[TheTOC]: Οι συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΛΑΣ – Διαφεύγει ο εγκέφαλος

“Θησαυρός” στοιχείων για τη δράση της μαφίας ναρκωτικών του κέντρου της Αθήνας προέκυψε από τις συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη της που καταγράφηκαν από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ.

Ανάμεσα στους 97 συλληφθέντες βρίσκονται αρχηγικά μέλη τεσσάρων διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων. Ασύλληπτος, ωστόσο, παραμένει διαβόητος Αλβανός ναρκέμπορος με το ψευδώνυμο «Γκέντι», ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» των κυκλωμάτων. Ο «Γκέντι», ο οποίος πιθανότατα ζει στην Αλβανία, δεν έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία και έτσι δεν βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους.

Συνολικά σχηματίστηκε δικογραφία για 146 άτομα. Τα ηγετικά μέλη είχαν δημιουργήσει το δικό τους «γλωσσάρι» για να επικοινωνούν μεταξύ τους, το οποίο γνώριζαν μόνο εκείνοι και όχι τα μέλη που βρίσκονταν χαμηλά στην πυραμίδα της οργάνωσης. Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ., όταν έλεγαν «χαρτιά» εννοούσαν τα χρήματα, «γάλα», «αλεύρι», «γιαούρτι», «κοτόπουλο» ήταν η κοκαΐνη, «φωτιστικό», «κασέρι», «ζαμπόν» ήταν η κάνναβη, «σχολείο» ήταν η φυλακή, «μηχανή» ήταν το όπλο, «εργαλείο» ήταν η ζυγαριά, «κράτος“, ήταν οι αστυνομικοί και «γκάζι» ο πυροβολισμός.

Από τις υποκλοπές των συνομιλιών προέκυψε και μία συνομιλία-«φωτιά» ανάμεσα σε υπαρχηγό μιας από τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν και Αλβανό κακοποιό με έδρα τη γειτονική χώρα που είχε το ρόλο του προμηθευτή ναρκωτικών:

Προμηθευτής: «Μου χρωστάς λεφτά (περίπου 30.000-40.000 ευρώ)».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!