Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Συνάντηση αντιπροσωπειών ανταρτών και κολομβιανής κυβέρνησης
[TheTOC]: Συνάντηση αντιπροσωπειών ανταρτών και κολομβιανής κυβέρνησης

[TheTOC]: Συνάντηση αντιπροσωπειών ανταρτών και κολομβιανής κυβέρνησης

Αντιπροσωπείες της κυβέρνησης της Κολομβίας και των ανταρτών της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) συναντήθηκαν χθες Παρασκευή στον Ισημερινό για μια πρώτη, προκαταρκτική συζήτηση σχετικά με τις μέλλουσες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ανέφεραν τα δύο μέρη.

«Είχαμε μια συνάντηση σήμερα. Θα συνεχίσουμε αύριο το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Κολομβίας, χωρίς να δώσει καμιά άλλη διευκρίνιση.

«Η σημερινή συνάντηση ήταν σύντομη αλλά πολύ θετική», ανέφερε από την πλευρά της η οργάνωση των ανταρτών σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών βόρεια του Κίτο, σε τοποθεσία που παραμένει μυστική.

Πολλά ΜΜΕ έστειλαν ομάδες στην πόλη Ιμπάρα (115 χλμ. βόρεια του Κίτο) και τα περίχωρά της, όπου κατά πληροφορίες θα γινόταν η συνάντηση.

Στη σημερινή συνάντηση υπάρχουν ελπίδες ότι θα συμφωνηθεί η ημερομηνία για την επίσημη έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Αρχικά, η επανέναρξη του διαλόγου είχε ανακοινωθεί ότι θα γινόταν την Τρίτη αλλά αναβλήθηκε για χθες Παρασκευή ώστε να δοθεί χρόνος στις αντιπροσωπείες να φθάσουν στο Κίτο.

Μετά τη συμφωνία ειρήνης που υπογράφτηκε με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) για να τερματιστεί μια ένοπλη σύρραξη που μαινόταν επί 52 χρόνια, απομένει στην κολομβιάνικη κυβέρνηση να διευθετήσει τη σύγκρουση με τον ELN, τη μοναδική οργάνωση ανταρτών που παραμένει σήμερα ενεργή στη χώρα και μετράει περίπου 1.500 μαχητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!