Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Συναγερμός: Οι επιστροφές…. «κουρεύουν» το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ
[TheTOC]: Συναγερμός: Οι επιστροφές…. «κουρεύουν» το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ

[TheTOC]: Συναγερμός: Οι επιστροφές…. «κουρεύουν» το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ

Οι συμψηφισμοί στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ ξεκίνησαν και το γεγοός της δραματικής μείωσης των εσόδων προκαλεί νέο πονοκέφαλο τόσο στη διοίκηση του ΕΦΚΑ όπως άλλωστε και στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα δε με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή το αργότερο έως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει ο υπολογισμός των εισφορών για 1,4 εκατ. ασφαλισμένους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες, με βάση τα εισοδήματα του 2016, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία του συμψηφισμού.

Οι πρώτοι υπολογισμοί δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ότι αυξομειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες εισφορές λόγω αλλαγής του εισοδήματος από το ένα έτος (2015) στο άλλο (2016) θα υπάρχουν για περίπου 300.000 ασφαλισμένους, μη μισθωτούς.

Οι περισσότεροι από αυτούς βάσει και των δειγμάτων από την ΑΑΔΕ θα πρέπει να λάβουν επιστροφές οι οποίες αναμένεται να «ροκανίσουν» τα πλεονάσματα του Ταμείου καθώς τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών το 2016 ήταν μειωμένα κατά 20% ή 900 εκατ. ευρώ σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Βέβαια στον ΕΦΚΑ εκτιμούν ότι οι όποιες επιστροφές δεν είναι ικανές να μηδενίσουν το πλεόνασμα του Ταμείου, τοοποίο στο 8μηνο εκτιμάται ότι ανήλθε σε περίπου 470 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!