Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Τι σηματοδοτεί η παραίτηση Τόσκα- Το παρασκήνιο της αποχώρησης
[TheTOC]: Τι σηματοδοτεί η παραίτηση Τόσκα- Το παρασκήνιο της αποχώρησης

[TheTOC]: Τι σηματοδοτεί η παραίτηση Τόσκα- Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Το «πουλόβερ» των ευθυνών της φονικής πυρκαγιάς αρχίζει έστω και καθυστερημένα να ξηλώνει ο πρωθυπουργός που αναζητά τρόπους να κατευνάσει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Η παραίτηση Τόσκα μοιάζει να είναι μόνο η αρχή καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν οι απομακρύνσεις υπηρεσιακών παραγόντων αλλά κυβερνητικών στελεχών μέσω του ανασχηματισμού που όλα δείχνουν πως θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του καλοκαιριού και πριν από την ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου που επέστρεψε εσπευσμένα από την Βοσνία για να συμμετάσχει στην σύσκεψη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είχε ουσιαστικά να επιλέξει ανάμεσα σε δύο στρατηγικές που του εισηγήθηκαν οι συνεργάτες του. Η πρώτη αφορούσε τον μη καταλογισμό ευθυνών και η δεύτερη ανέφερε πως θα έπρεπε άμεσα να προχωρήσει σε καρατομήσεις.

Το παρασκήνιο της αποχώρησης Τόσκα

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ακολουθήσει την πρώτη επιλογή και την πιο εύκολη πολιτικά, η οποία όμως αποδείχθηκε από την πρώτη στιγμή λανθασμένη και επικοινωνιακά τραγική για την κυβέρνηση. Όσο όμως οι μέρες περνούσαν και αποκαλύπτονταν το μέγεθος της τραγωδίας αλλά και τα λάθη που έγιναν στους χειρισμούς της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και της προστασίας των πολιτών, ο Αλέξης Τσίπρας έβλεπε πως δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει την ίδια στρατηγική και άρχισε να στρέφεται στο «plan B».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!